Nyhet

Omslag fram

 Nu är det djurens tur

 Som ni kan se här på hemsidan så har jag skrivit böcker för barn om abstrakta saker som påverkar dem som mobbning, miljö, genus etc. Målet har varit att ge dem insikt så de kan välja rätt och inte bara följa med strömmen och förhoppningsvis har livet för dem och deras omgivning blivit lite bättre.

Nu är det dags för mig att slå ett slag för de allra svagaste, de som inte har någon röst alls, djuren. Deras liv och leverne är många gånger upp till vårt godtycke.  Och många far illa. Nu vill jag ge djuren en röst så de kan berätta hur det är och vad de behöver. 

Och som vanligt är det viktigast att börja med barnen. Därför är förstås även denna bok direkt riktad till barn.

 I ”Önskedrömmaren” kommer djuren till tals. Boken handlar om den kvarlämnade och övergivna katten Finess. För att söka mat ger han sig iväg på en tuff vandring. Där träffar han både tama och vilda djur. En katt är faktiskt det enda av våra husdjur som rör sig fritt i dessa två världar. Hur katten lever när den inte är inne vet vi väldigt lite om.

På sin utsatta vandring möter Finess olika djur, tama såväl som vilda, och alla har de något att berätta. Det de berättar hjälper Finess att förstå vad både han och de han möter behöver för att klara livet och helst till och med få ett bättre liv. Och hur svårt det kan vara att hitta det. Är det bara önskedrömmar eller går det att uppnå innan det är för sent för Finess och hans vänner…?  

Inbunden, 34 sid i färg ISBN 978-91-979617-8-3