Övriga böcker

Trolleri i Sifferbo
En rolig bok om siffror

En bok om att lära sig siffror. 
Siffror är roliga och alldeles nödvändiga. Det upptäcker Tuva och Hugo när alla siffror en dag är borttrollade och det blir kaos i Sifferbo. Utan siffror vet ingen vad klockan är och fröken kan inte lära barnen att räkna. Inte ens en glass går att köpa eftersom inget vet vad den kostar. Barnen går på en vild och rolig jakt efter siffrorna och lär sig hur de ser ut och hur mycket de är värda.

Praktiska tips om hur man lär sig siffror finns i slutet av boken.

Inbunden 28 sidor med illustrationer i färg. 
ISBN 91-974068-9-9 I
llustratör Inger Koleff
Trolleri i Sifferbo ISBN 9197406899_edited-1
________________________________________________________________________
Var kommer alla dagarna ifrån?
Ett sätt att lära sig veckodagarna.

Varför heter inte alla dagar lördag? Och kommer fredag före tisdag? Alla pratar om dagarna, men få vet var namnen kommer ifrån. Vad händer om dagarna inte vill räcka till? Hjälper det verkligen att skynda sig på, som mamma säger?

Med hjälp av en äventyrlig almanacka får Alice ordning på dagarna och mamma får tid över.

Inbunden 28 sidor med illustrationer i färg.
ISBN 91-976257-1-X
Illustratör Richard Wilke
Alla dagarna ISBN 9789197625715_edited-1
________________________________________________________________________
Anna Tanga

Anna Tanga är inte vilken docka som helst. Hon är djärv, företagsam och busig och ställer upp på barnens sida. De vuxna lär sig lyssna på barnen med Anna Tangas hjälp och de blir rent av lika kloka som barnen.

Dockan Anna Tanga hjälper till och griper in vartefter det behövs när barnen råkar i knipa. Hon hjälper en av huvudpersonerna, Anton, när han ska börja på ett nytt dagis. Hon hjälper också till när Anjas fröken håller på att få sparken.

På julafton visar Anna Tanga de vuxna att man nog bör tro på tomten i alla fall. Dessutom jagar hon tjuvar, övernattar hos en räv i skogen när hon gått vilse, lär barnen att laga kinesisk mat och hjälper mamma och pappa att förstå att de nog ska fortsätta att vara gifta med varandra.

Kapitelbok Inbunden 172 sidor
Illustrationer s/v Inga-Stina Rönne
ISBN-91-973289-0-1
Anna Tanga ISBN 9197328901
________________________________________________________________________
Liv och Saga

Liv har tur som lyckas ta sig tillbaks över floden mitt i natten. Hon har lika stor tur när hon undviker att falla ner i en avgrund bakom det mystiska slottet. Men hur kan en bil plötsligt bara försvinna? Och vad är det för underlig dator som flickorna har fått tag i?

När Liv träffar den märkliga flickan Saga och hennes hund Story på sommarlovet hamnar hon i många oväntade äventyr. Saga tar henne med på en hisnande äventyrsresa i tid och rum. Liv är trött på att alltid kallas för Lilla Liv. Visserligen är hon lillasyster och minst i klassen. Men det är som om ingen hör eller ser henne när hon är minst. Därför vill Liv växa under sommarlovet.

Vuxna läsare anar nog att boken handlar om "osynliga barn". Andra läser en spännande bok, men en och annan tanke väcks.

Liv och Saga är slutsåld, men kan lånas på bibliotek.
Inbunden 135 sidor
Illustrationer i s/v Richard Wilke
ISBN 91-973459-5-4
Liv och Saga  ISBN 9197345954_edited-1
________________________________________________________________________
Chans eller Risk

Chans är namnet på en glass. Det är världens godaste glass som görs av Boels Glassfabrik. Risk är namnet på en dålig kopia som görs av Glass-Gluffs.

Johan märker att det knappt går att få tag i Chansglassen längre. Det är väldigt underligt eftersom alla som han känner tycker att det är den godaste glassen. Längst inne i Chansglassen finns ett rött hjärta av karamell, därför passar glassen mycket bra när man ska fråga chans på någon. Det är precis vad Johan tänker fråga Josefin.

Chans eller Risk är den första boken om aktier för barn. Unga Aktiesparare använder därför boken i undervisning och i andra sammanhang.

ISBN 91-89212-06-1Inbunden 64 sidor
Illustrationer s/v Patrik Agemalm
Chans eller risk ISBN 9189212061