Utseendefixering leder till könsförtryck 
Trycket att leva upp till de idealen som råder idag och som lanseras av olika media har aldrig varit större. Reklam, mode och musikproducenterna försöker styla om barnen till mini vuxna. Och kraven på flickor angår allt längre ner i åldrarna. Detta leder till bristande jämställdhet. Alltför många och alltför unga mår idag dåligt av stressen att vara söta, smala och sexiga. Alltför många trycker ner sina kamrater för att de inte når idealen. Boken Josefine, söt smal och sexig är en självklar läsning för den som vill hjälpa flickorna och en lika självklar läsning för de som trycker ner.

Josefine - Söt smal och sexig -

Om utseendefixering och grupptryck

Josefine är kär i Ludde. Men Ludde ser bara skolans tuffaste tjej. Hon som alla tjejer vill vara med och killarna beundrar. Det är hon som har de rätta märkeskläderna, följer modet, trenderna, kollar på MTV och läser tjejtidningar. Josefine har tur när hon av en slump får vara med i en av tidningarnas "Gör-om-mig"-reportage och hamnar på tidningens omslag. Det blir början på Josefines omtumlande upplevelser i mode-, modell- och popvärlden. Samtidigt dyker Aska upp från det förflutna och Josefine känner sig oroad och förföljd. Aska försvann spårlöst för länge sedan när hon beskylldes för att vara häxa. Varför söker hon kontakt med Josefine nu?

Med hjälp av spänning och symbolik vill boken stärka barnens självkänsla och få barn och vuxna att förstå att de nya idealen är onåbara och inte så mycket att sträva efter.

ISBN 91-974068-0-5 , Inbunden 128 sidor

Josefine söt, smal & sex ISBN 9197406805_edited-1